Sortir

Antonio Bernal Romero

Dins de la nostra atenció al dibuix d'il·lustració i després de l'exposició dedicada a en Benejam i els seus dibuixos del TBO, presentem aquesta exposició d'una part de l'obra d'en Bernal, la dedicada a les portades que sobre el personatge del Capitan Trueno i els seus coprotagonistes elaborà per a l'Editorial Bruguera. Tant el personatge com el dibuixant són dos referents de la il·lustració del s. XX i no sols al nostre País sinó també fronteres enllà.

Les portades que en Bernal feu no només per aquest personatge han esdevingut un clàssic i una referència obligada en la història de la il·lustració. La mostra volgudament parcial ens obligarà a fer altres exposicions futures per donar una idea més justa i global de l'obra d'aquest dibuixant però hem preferit dedicar la primera només al personatge que, avui encara, és el més conegut de tots els que s'han escapat de les pàgines dels "tebeos" i "patufets" per habitar la memòria col·lectiva de vàries generacions.

 

 

Antonio Bernal. El dibuixant

L'Antonio Bernal era un dibuixant des de ben petit però no pogué dedicar-se professionalment al dibuix fins acabar la carrera de Belles Arts i trobar feina a l'Editorial Bruguera. Allí és on feu coneixença amb el Capità i inicià una amistat que els ha acompanyat a ambdós tota la vida.

 

El Capitán Trueno. Una aventura  col·lectiva

El Capitán Trueno va néixer el 1956  en forma d'historieta il·lustrada publicada per l'editorial Bruguera, de la creativitat del guionista Victor Mora i del dibuixant Miquel Ambrosio. Després, moltes altres mans se'n van encarregar de continuar donant-li vida. Unes de les millors van ser les d'Antonio Bernal.

Obra exposada. Tots els originals de l'exposició són tècniques mixtes sobre paper de 45 cm x 35 cm de mida.

Temàtica medievalista Animalística Ciència i tecnologia Éssers fantàstics Cultures exòtiques