Sabatés                                                                   Sortir

Històries d'animals

 

Tot i no ser considerat un especialista, en Ramón Sabatés era un bon dibuixant d'animals, tant en una vesant blanca i una mica "Walt Disney" com en una versió més gamberra i trencadora.

Aquesta segona vessant fou dominant en les historietes que eren protagonitzades per animals més o menys humanitzats. És el cas de "El corral de Bilimblín" o de "El pato Meky" que era un anec bastant gamberro i destraler. No era infreqüent que en aquestes historietes s'hi barregés el mateix Sabatés autocaricaturitzat i paricipant tant en la historieta com en un paper creacional i tutor de les seves criatures.

Però, a part de les historietes, en Ramón Sabatés dibuixà i publicà llibres d'il·lustració sobre contes protagonitzats per diversos animals. És el cas de "La història d'un porquet", "La història d'un gatet", "La història d'un llobató", "La història d'un pollet" o "La història d'un petit cangur" o "El pingüíno Picolindo". Aquestes històries il·lustrades a tot color i amb un gran detall dibuixístic i cromàtic van tenir prou èxit per ser exportade a l'estranger i es van publicar en anglès per l'Editorial Publishers Piccoli de Milà.

 

Obra exposada: Tots els originals són executats a tinta xinesa i aquarel·la sobre paper.